ברוכים הבאים לעיצוב פלורליזם

פלורליזם היא אידאולוגיה ואחת מהגישות הנהוגות לניתוח חברות במדע המדינה.
בגישה הזאת, המכירה בכך כי בחברות קיימות ישנם דרכי חשיבה שונות ומשונות, אשר לא תמיד דומות אחת לשנייה.
במידה רחבה, פלורליזם היא מצב בו אומה או חברה או חברה מורכבות מקבוצות אוכלוסייה הנבדלות זו מזו מבחינת המוצא האתני, הרקע התרבותי, הדת וכדומה, הגזע. מדינות הדוגלות בפלורליזם, כדוגמת ארצות הברית, או אפילו ישראל, מאפשרות שמירה על זהותן העצמית של קבוצות כאלה בתוך חברה או מדינה.
הפלורליזם מקושר לעתים לתפיסת עולם דמוקרטית, שכן הוא מחייב מבנה חברתי דמוקרטי על-מנת למנוע התפרקות של החברה, ומאפשר גם צורת חיים דמוקרטית על ידי יצירת ניגודים בין תפיסות עולם (הנובעים מהניגודים התרבותיים), ניגודים אשר יוצרים צורך בדרך דמוקרטית, לפתרון בעיות.
גם כן, עשוי פלורליזם להיות דומה לליברליזם, שכן צורה חברתית זו מאפשרת התפלגות חברתית ניכרת.

כותרת משנית

הסכמיות/קונצנזוס למרות חילוקי הדעות הלגיטימיים והתחרות בין הקבוצות השונות,חייבת להיות הסכמה רחבה בנושאים מרכזיים כדי שחברה תוכל לחיות יחדיו.ישנו רצון ליצור שיתוף ושיתוף פעולה וכמובן חיים ביחד. הסכמה על כללי המשחק הפוליטים הנורמליים והנורמות בחברה. הסכמה על צורת המשטר הדמוקרטי. מימוש הפלורליזם וסובלנות הם תנאי למימוש הפלורליזם הוא היכולת ללמוד לסבול דעות והשקפות שונות משלך ,להכיר בזכות קיומן של דיעות אלה,גם אם אינני מסכים איתן. "אני שולל את מה שאתה אומר,אבל אגן עד מוות על זכותך לומר את הדבר",מדברי וולטר,1763.